
سلولیت
تجمع بافت چربی در ناحیهای از بدن را چاقی موضعی یا سلولیت مینامند. سلولیت واژه ای برای مشخص کردن تودههایی از چربی که معمولاً در باسن، ران و قسمت تحتانی بدن زنان تجمع می یابد. چربی ” سلولیت ” از نظر فیزیولوژیک مشابه چربی طبیعی بدن است. این تجمع چربی معمولاً به صورت فرورفتگیهایی روی پوست نواحی خاصی از بدن مانند بین زانو و استخوان مفصل ران و بین ران و کفل ظاهر میشود.
سلولهای چربی در کیسههایی، که در بین رشتههای لایههای مختلف بافت پیوندی پوست نگه داشته میشوند، جمع میشوند. این رشتهها قابل گسترش نیستند، بنابراین به ویژه هنگامی که وزن افزایش مییابد یا پوست فشرده میشود، گلبولهای چربی از شکل طبیعی خود خارج شده و به داخل فشرده میشوند و تودههای پرتقالی شکلی از چربی را تولید میکنند. سلولیت در زنان شایعتر است و به نظر میآید که هورمون زنانه استروژن باعث میشود بیشتر چربی موجود در بدن زنان در اندام تحتانی (رانها و باسن) جمع شوند.
عوامل ایجادسلولیت
- تحرک و ورزش نکردن: تحرک و ورزش باعث بهبود خونرسانی به بافت چربی زیر پوستی و سوخت و ساز بهتر چربیها میشود.
- وراثت: بدین معنی که اگر مادر شما سلولیت دارد شما هم احتمالا” این فرورفتگیهای بد شکل را در اندامهای خود خواهید یافت.
- نوشیدن ناکافی آب: توصیه میشود روزانه شش تا هشت لیوان آب بنوشید.
- خوردن غذاهای فست فودی و ناسالم از نظر تغذیهای
- سیگار کشیدن
- کاهش یا افزایش ناگهانی وزن
- در معرض نور آفتاب قرار گرفتن به مقدار زیاد
- بعضی از آلرژیهای غذایی
- پیروی از رژیمهای غلط غذایی به منظور لاغر شدن
- جریان ناکافی خون در ناحیه زیر پوستی
پیشگیری ودرمان
در صورت داشتن رژیم غذایی صحیح و نیز فعالیت بدنی کافی، تا حدود زیادی می توان ازسلولیت پیشگیری کرد. اما در صورت بروز آن ، برای درمان باید از روشهای کمکی سود برد. با توجه به اینکه در بافت سلولیتی خونرسانی به خوبی انجام نمی شود، تحرک و ورزش کمک چندانی برای درمان نخواهد کرد. در چنین شرایطی لیزرهای کم توان، فرکانسهای رادیویی، مزوتراپی و لیپوساکشن کمک کننده است.
0دیدگاه